tina und klaus - die powerhosen

Die Powerhosen gehen Los!

In den beginne was er niets,… nou ja bijna niets. 
Er was natuurlijk Bielefeld am See (D), de parel van het hele Schlageruniversum. Al sinds het begin der tijd weerklonken hier de lustige klanken van de accordeon, de alpenhorn en die jodelmädl tegen de omringende alm. Op een olijke lentedag, de bomen tsjilpten en de merels bloeiden, worden in deze vreugdevolle plek onze acht hoofdrolspelers uit de volle alpenkoeienmelk getrokken.

Schlagers voor ontbijt, Oberkrainer om 12 uur, Neue Deutsche Welle als avondeten, en iedere avond voor het slapen samen een coupletje zingen van Heino of Andrea Berg, vanuit de wieg zó de ZDF Hitparade ingerold. Als begeleidingsorkest van onder andere Heino, Udo Jürgens en Peter Maffay, hebben zij menig schlagerhart sneller laten kloppen. Zelfs de onverschrokken presentator Dieter Thomas Heck stond met jubeltenen heupwiegend langs de set als “Die Powerhosen Schlagerorkaan” door de studio blies.

Na jaren van touren door Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland, talloze hits, en bergen -nee zeg maar Alpen vol ervaring, was er toch nog altijd een onvervulde jeugdwens van Die Powerhosen: samenwerken met Duitslands beste Schlagersänger “Klaus von Königswinter” en Die Königin der Deutsche Hitparade “Tina Traumschiff“. Deze twee rasechte Hitmonsters, met kisten vol top 10 singles op hun naam, voegden zich in 2009 samen met onze helden uit Bielefeld.

Na het betere deel van west Europa, Mallorca en “Die Malediven” zijn nu ook “Die Niederlanden” aan de beurt. De oranje westerburen, inmiddels rijk aan vele Oktoberfesten, Duitse avonden en Bierfeesten ontvangen “Tina & Klaus” featuring “Die Powerhosen” met open armen. Massaal meedeinen, uit volle borst meezingen met de beste Duitse Schlagers is aan de orde van de dag. En warempel,… hier en daar een spontane Jodl ontspruit aan het feestgedruis! Het feest kan beginnen! De Schlagershow van Die Powerhosen, elk feestje een Erfolg!

Julius Tischbein
Julius Tischbein begonnen als alphenhornist bij 'Die Original Grillmeister Stube Buben", wist al snel dat een saxofoon onder de snelbinder krijgen stukken eenvoudiger was dan een Alpenhoorn meezeulen.

Lees meer over Julius »  

Helmut Holzschmeltzer
Motto: Das kan KAPUTT!! Sloeg vroeger die Alte auf die potten und pannen, en het is er nicht minder op geworden.Lernen Sie mehr over Helmut »

Niels der Kleine
Bei Niels ist alles 'klein', sagt er. Kleine Bassgitarre, Kleines Auto und zelfs zijn Hintername is Klein. Of alles echt Klein ist, Fragen Sie mal wenn er auf die Showbuhne steht.

Bekijk schnell das Bio von Niels der Kleine  

Peter Pretzel
Heimlijk is Der Peter een Koekoeksklokken koekoekken fokker, maar is hier rond de eeuwwisseling mee gestopt vanwege het tijdslurpende zoeken naar de eieren.


Sagen Sie mal Koekoek »

Robert von Wippenstein
Der Robert heeft een celibaat leven afgezworen toen hij 8 jahren oud was, en heeft dat 2 maanden vol gehouden en is daarna ook maar meteen naar Wippenstein verhuist.

Bütz der Robert »

Roy Schnellbinder
Roy, onderdeel van een één-eiige tweeling waarvan de ene broer knapper is dan de andere,... geleerde zijn er nog steeds niet uit wie. Wat wel zeker is, is dat ze geboren zijn um auf die Trompete zu knallen.

Hier ist er »

Marijn Schnellbender
Harry; ‘hol mir schon den Wagen...’! Dat werd vroeger vaker gezegd tegen Marijn tijdens zijn eerste baan als assistent inspecteur bij de Münchener Kriminalpolizei.


Lesen sie wie es weiter geht »

Quinnie Wunderkind
Das Wunderkind von der Familien, heeft meer accordeons dan dat er koeien in de alpen lopen, en heeft ze allemaal een naam gegeven. Kreeg zijn eerste accordeon gelijk met de fles, en het is dat ie dorst had anders,...

Das Wunderkind »

Tommi B.
In Memoriam
 “Gute Nacht Freunde.. Es wird Zeit für mich zu gehn. Was ich noch zu sagen hätte, dauert eine Zigarette Und ein letztes Glas im Stehn..”

Reinhard Mey